100+ Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 9 dan Jawabannya I Part 3

Pada artikel kali ini saya akan berbagi 100+ Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 9 dan Jawabannya I Part 3 kepada anda semuanya.

Silahkan simak di bawah ini :

30. How tall can gorillas be?

A. one hundred and eighteen 

B. one hundred eighty 

C. eighteen hundred 

D. two hundred

Jawaban : B

31.What is the purpose of the text above?

A. to retell about gorillas 

C. to explain gorillas 

C. to entertain the gorillas 

D. to describe gorillas

Jawaban : D

32.What does paragraph 1 tell us about?

A. The size of gorillas 

B. The strength of gorillas 

C. The largest gorillas 

D. The habitat of gorillas

Jawaban : C

33.The main idea of the second paragraph is ….

A. There are only about 10,000 gorillas in the world 

B. People hunt and kill gorillas 

C. Gorillas are like human 

D. When gorillas sad, they cry

Jawaban : C

34. “ They also cut down and burn …”. The world “ They” here refers to ….

A. gorillas 

B. people 

C. humans 

D. females

Jawaban : B

35. A. fly B. drive C. walk D. run

Jawaban : D

36. A. family B. friend C. relative D. prey

Jawaban : D

37. A. with B. in C. from D. to

Jawaban : A

38.Rearrange the following jumbled words to make a good sentence!

A. 4-6-2-7-3-1-5 

B. 4-6-2-3-1-7-5 

C. 2-4-6-7-1-3-5 

D. 2-4-6-1-3-7-5

Jawaban : A

39. Arrange the following sentences to make a good procedure of charging your handphone.

1. Remove the charger by pulling out from your hand phone.

2. Wait until the battery icon appears on the screen.

3. Connect the charger to your hand phone, the flash symbol on the charger plug must face upward.

4. Charge the battery approximately 5 hours or until the battery icon indicates that the battery is fully charged.

A. 1-2-3-4 

B. 4-3-2-1 

C. 3-2-4-1 

D. 3-4-1-2

Jawaban : C

40. Arrange the following text into a good paragraph

1. Some famous landmarks are the Harbour Bridge, the Opera House and Uluru (Ayers Rock).

2. The population of Australia is about 20 million.

3. Australia is a large continent.

4. There are many plants and animals that are only found in Australia, e.g. kangaroos, platypuses, gum trees and Waratahs.

5. The capital city of Australia is Canberra.

A. 5-4-3-2-1 

B. 2-1-4-5-3 

C. 5-2-5-4-1 

D. 3-5-2-4-1

Jawaban : D

41. What should we do after combining flour and baking powder?

Jawaban : Beat eggs, sugar and vanilla extract in a mixing bowl until light colored

42. How long do you need to bake the cookies?

Jawaban : 6 minutes

43. What is the purpose of the text?

Jawaban : To tell the readers how is the way to make vanilla drop cookies

44. Rearrange the words into a good sentence!

rainforests – are – characterized – rainfall – high – by

Jawaban : rainforests are characterized by high rainfall

45. Rearrange the sentences below to make a good paragraph!

(1) It weighs 150 pounds or more.

(2) It lives in the scrub and woodland of a few Indonesian islands.

(3) This lizard is called komodo.

(4) The largest komodo even weighs 366 pounds (166 kg)

(5) Do you know what is the largest lizard?

(6) Komodo dragon is the world’s heaviest lizard.

Jawaban : 5 – 2 – 3 – 6 – 1 – 4

Loading...
loading...
close