100+ Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 10 dan Jawabannya I Part 1

Pada artikel kali ini saya akan berbagi 100+ Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 10 dan Jawabannya I Part 1 kepada anda semua.

Silahkan simak di bawah ini :

Dear Sally,

Last holiday, my friends and I visited Ponorogo in East Java. Ponorogo is a small city, but it is very natural and beautiful. We spent the night at a villa in Jetis. On the first day, we visited Prigi southern beach. We watched the amazing views of the sea and the white waves. We grilled fish and had “Nasi Pecel” for lunch. On the second day, we visited “Dongko” mountain resort. There were a lot of plants, especially clove trees. We camped there for a night. I love Ponorogo because the people are very friendly and the prices are cheap. I’II bring some pictures for you.

Love,

Anna

1. What kind of text is it?

a. Narrative

b. Procedure

c. Recount

d. Descriptive

e. Explanation

Jawaban : d

2. The following sentences are the reasons why the writer loves Ponorogo, Except ….

a. the views of the sea are amazing

b. the people are friendly

c. the prices are cheap

d. Ponorogo has beautiful views

e. the villa is comfortable

Jawaban : e

3. What does the text mainly tell us?

a. The beautiful place

b. The trip to Ponorogo

c. Dongko mountain resort

d. The prigi beach

e. A villa in Jetis

Jawaban : b

4. “… the prices are cheap there.”

What is the antonym of the italicized word?

a. Expensive

b. Reasonable

c. Clear

d. Fixed

e. Comfortable

Jawaban : a

Baca juga : RPP 1 Lembar Bahasa Inggris Semester 1 & 2

5. “… but it is very natural and beautiful.”

The synonym of the italicized word is ….

a. extraordinary

b. pure

c. pretty

d. amazing

e. soft

Jawaban : b

This text is for question no. 6-10

Cocoa Beach Florida is known as the perfect beach town. It is an hour drive to east of Orlando on Florida’s amazing Space Coast. The drive here is almost as beautiful as the beach. Cocoa Beach is one of the most affordable beach vacations in Florida. There are a lot of things to see around Cocoa Beach. Space Coast offers you the chance to go deep sea fishing or parasailing, river tour and getting up close with the awesome wildlife of Florida. While at Cocoa Beach, tourist can also visit the Kennedy Space Center, the Brevard Zoo, or spend some time shopping. They are within short driving distance to all of the Orlando attractions, and drive back to Cocoa Beach at nightto enjoy dinner in one of the many dining spots on the beach. When night sets in, tourist can travel back and enjoy the nightlife on the beach that ranges from cool jazz clubs to beach side cafes. There are some facilities to stay with perfect accommodations and wake up to a breathtaking sunrise on the beach.

With plenty of offers, tourist or businessmen who like beach vacation, Cocoa Beach is the best place to consider. They will find exactly what they have been looking for.

6. What is the text about?

a. Cocoa Bleach

b. Cocoa Beach

c. Caneel Bay

d. Long Beach

e. California

Jawaban : b

7. where is it located?

a. Texas

b. Florida

c. Nabraska

d. New Mexico

e. Carribean

Jawaban : b

8. According to the text, where do you go if you want to go deep sea fishing or parasailing?

a. Space Coast

b. West Coast

c. East Coast

d. Gold Coast

e. Spice Coast

Jawaban : a

9. While at Cocoa Beach, what are other places that the tourist can also visit?

a. Kennedy Space Center

b. The Brevard Zoo

c. Hoosac School

d. Laguna Beach

e. a & b

Jawaban : e

10. Which country is Cocoa Beach in?

a. UK

b. Uruguay

c. Mexico

d. USA

e. Canada

Jawaban : d

11. Cindy : “Mom, I’ve got the scholarship”.

Mother : “Congratulations! ….”

a. I’m so proud of you.

b. That’s a pity.

c. Happy birthday.

d. That’s so sweet.

e. That’s awful.

Jawaban : a

12. My sister is not only beautiful, but also has some good characters, which are ….

a. lazy and sensitive

b. stupid and lazy

c. friendly and cheerful

d. lazy and shy

e. careless and sensitive

Jawaban : c

13. My English teacher always makes me feel exticed to study. He always has new jokes every

day. It means he is a ….

a. humorous

b. shy

c. diligent

d. lazy

e. talkative

Jawaban : a

14. Martha: “Ratna, I heard you got a scholarship from a prominent university. …”

Ratna : “Thank you, I’m so happy about it.”

a. Please accept my condolences.

b. I’m proud of your sister.

c. You must be very upset.

d. Congratulations! I’m proud of you.

e. Not at all.

Jawaban : d

This text is for questions no. 15-19

Tanjung Benoa is a beach town. It is located at the elite area in Nusa Dua Bali. The area is situated with the view of the sea in Bali. On the north side, there are Benoa Harbour, Mertasari Recreation Park, and Serangan Island. The foreigners call serangan Island the turtle island, because it is used to breed the turtles. At Tanjung Benoa Beach, tourists can have various activities, such as swimming, sailing, waterskiing, and surfing. Surfing is a water sport of riding waves that are coming toward the shore by standing or lying on a special board called surfboard. It is a very enjoyable and impressive sport. Most surfing lovers call it as the most challenging water sport, as it needs skill, strength, as well as bravery. The others think that it is a very dangerous sport, as it fights against the dangerous waves of sea. Apart from swimming, snorkeling and diving are also the kinds of water sport favored by the tourist. Through diving googles, the beauty of Bali marine park can be viewed. Those who cannot

dive can also enjoy the beauty of the marine park through the glass bottomed motor boats that are specially provided for the tourists.

15. What can be viewed through the diving goggles?

a. The beauty of the marine park

b. The beauty of the Mertasari Harbour

c. The view of Tanjung Benoa

d. The view of the big waves

e. The turtle island

Jawaban : a

16. Which of statements is not true about the text?

a. Tanjung Benoa is a beach town located in Nusa Dua bali.

b. Tanjung Benoa is a very famous beach in Nusa Dua Bali.

c. Tourists can enjoy many kinds of water sports in Tanjung Benoa.

d. Tourists who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park.

e. Tourists can visit the turtle island which is used to breed the turtles.

Jawaban : b

17. “Those who cannot …” (Paragraph three)

The word those refers to ….

a. Tourists

b. water sport

c. turtles

d. swimming and diving

e. island

Jawaban : a

18. What does paragraph three discuss?

a. The water sports of Tanjung Benoa Beach Town.

b. Snorkeling and diving are alternative tourism activities in Tanjung Benoa.

c. Surfing becomes the most favorite water sport in Tanjung Benoa.

d. Tourist can swim, dive, surf, and so on in Tanjung Benoa Beach.

e. The turtle island is used to breed the turtles.

Jawaban : b

19. Why is Serangan Island called turtle island?

It is called turtle island because ….

a. it is used to trade many kinds of turtle.

b. it is a place where thousand turtles live naturally.

c. it is used to breed turtles.

d. it is used to breed and to trade turtles.

e. it is used to hunt turtles.

Jawaban : c

Loading...
loading...
close